WATER
KWALITEIT

WATER
KWALITEIT
IN
GEBOUWEN

Water is een natuurproduct waar we niet zonder kunnen. De waterkwaliteit is van groot belang voor onze gezondheid. Het Nederlandse drinkwaterkwaliteit behoort tot het beste drinkwater ter wereld. Desondanks zijn er in gebouwen factoren die van invloed zijn op de waterkwaliteit en bacteriegroei.

Legionella bacterie

 

In stilstaand en handwarm water gedijen bepaalde bacteriën heel goed. Bacteriën die ons flink ziek kunnen maken. Een onschuldige legionella bacterie bijvoorbeeld, kan onder de verkeerde omstandigheden uitgroeien tot een serieuze legionella besmetting.

ONDERZOEK
EN ADVIES
WATERKWALITEIT

“CAG test, inspecteert en certificeert de waterkwaliteit in gebouwen en adviseert in de beste aanpak voor een prettig woon- en werkklimaat.”

Regelmatig onderzoek naar de waterkwaliteit in gebouwen is geen overbodige luxe. Voor prioritaire instellingen (zoals in de zorg en hotels en recreatie) is het zelfs verplicht en vastgelegd in de Drinkwaterwet. Wij zijn gecertificeerd om watermonsters te nemen, een risicoanalyse en beheersplan op te stellen en kunnen de waterkwaliteit beheren, onder andere met behulp van mobiele apparatuur zoals SLIM.sensoring.

Samen zorgen we ervoor dat het Nederlandse kraanwater zijn reputatie hoog houdt.