Vervuilde lucht in Sandersgebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam

Medewerkers in het gerenoveerde Sandersgebouw zaten de afgelopen maanden in vervuilde lucht. De oorzaak blijkt een niet goed werkende luchtverversing. Sinds vorige week werkt het systeem volgens de EUR weer naar behoren.

Nadat een medewerker van de Erasmus School of Law vorige maand een astma-aanval kreeg, begon de EUR een microbiologisch onderzoek naar de luchtkwaliteit in het gebouw. Daaruit bleek dat de lucht in het gebouw inderdaad vervuild was.

Waarom de luchtverversing niet goed werkte en of er een relatie is met de eerdere astma-aanval is niet duidelijk. Persvoorlichter Jacco Neleman laat weten dat het onderzoeksrapport een intern document is. “Het kost soms tijd om de luchtkwaliteit in een nieuw gebouw te regelen”, vertelt Neleman desondanks. “Dat is hier ook het geval geweest.”

Om de vervuilde lucht uit het gebouw te laten heeft de EUR het Sandergebouw de afgelopen week intensief geventileerd en schoongemaakt. De EUR zegt de kwaliteit van de lucht vanaf nu goed in de gaten te houden. Neleman: “Periodiek zullen we een binnenklimaatmeting en een microbiologische meting uitvoeren.”

Luchtonderzoek
CAG is gespecialiseerd in onderzoek van het binnenklimaat. CAG biedt ondersteuning en maatwerk oplossingen om zo een optimaal binnenklimaat te creëren. Voor vragen kunt u ons bereiken op 088-8001500 of per e-mail info@cag.nl.

Bron: https://www.erasmusmagazine.nl/2017/11/22/vervuilde-lucht-in-sandersgebouw/