Lucht- en waterkwaliteit tijdens COVID- 19

De omstandigheden rondom de corona crisis raken ons allemaal. Bij CAG ondersteunen we onze opdrachtgevers om gebouwen gezond te houden. We merken dat er grote behoefte is aan aanvullende informatie over een veilige water- en luchtkwaliteit, twee onderwerpen die in de huidige situatie ontzettend relevant zijn. Wij staan voor u klaar.

Hand holding a glass of water poured from the kitchen faucet

Houd uw water veilig 

Bedrijfsgebouwen en kantoren staan langere tijd (gedeeltelijk) leeg of zijn gesloten, waardoor minder gebruik wordt gemaakt van de drinkwatervoorziening. Het niet doorspoelen van de waterleidingen kan  voor problemen zorgen, en vergroot de kans op groei van bacteriën (legionella).  

 

CAG kan voor u de drinkwaterinstallatie beoordelen om te achterhalen welke delen van het gebouw leegstaan en waar de aandachtspunten liggen, vervolgens kan het beheersplan hierop tijdelijk worden aangepast. Deze beheerstaken kan CAG voor u uitvoeren.

 

Neem hiervoor contact met ons op via telefoonnummer: 088 800 1500 of stuur een e-mail naar info@cag.nl.

Zorg voor een gezonde lucht 

Dat het coronavirus via de lucht kan worden overgedragen, is niet aangetoond, maar ook niet uitgesloten. Van het verwante virus SARS-CoV-1 is bekend dat het zich wel mogelijk verspreidt via ventilatiesystemen. Wat we wel zeker weten is dat COVID-19 zich via waterdruppeltjes verspreidt, bijvoorbeeld als iemand hoest of niest. Een luchtbehandelingssysteem kan (andere) micro-organismen verspreiden. Het gaat hierbij om bacteriën, schimmels en gisten. Ook die kunnen tot gezondheidsklachten en ziekten leiden. Ook de mate van luchtverversing op ruimteniveau is hierin belangrijk ten aanzien van de hygiëne.

 

Weten wat u zelf kan doen aan gezonde lucht en veilig water?

Vraag vrijblijvend ons e-book aan!

Werken bij CAG VGW INSPECTEUR

“Sinds 1997 test, inspecteert en certificeert CAG de lucht- en waterkwaliteit in gebouwen en adviseert in de beste aanpak voor een prettig woon- en werkklimaat.”

 

Weten wat u zelf kan doen?

 

Vraag hier ons e-book aan

“Samen werken we aan gezonde gebouwen:

van ziekenhuizen en bedrijfspanden tot

woning-corporaties, scholen en zorg-instellingen.

U kunt op ons rekenen.”